Stedelinks010

Zuidzijde financiert en begeleidt de projecten van Stichting Stedelinks010 – een samenwerkingsverband van drie kunstenaarsteams die reeds lange tijd actief zijn in Rotterdam Zuid. Stedelinks010 is Team Kamiel Verschuren, Team JeanneWorks en Team RAAF Rotterdam.Zij werken aan 10 projecten waarbij momenteel de meeste aandacht uitgaat naar Paviljoen.. aan het water en VeerpontZuid.

Paviljoen.. aan het water
In samenwerking met Vitibuck Architects ontwikkeld Stedelinks010 dit plan voor een eerste publieke plek aan het waterfront van Charlois. Een nieuwe culturele projectruimte aan de Maashaven open voor presentaties, tentoonstellingen, ontmoetingen en sociale bijeenkomsten.

VeerpontZuid
Schippers uit Charlois zullen dagelijks voetgangers en fietsers vervoeren tussen de bestaande aanlegplaatsen nabij het Charloisse Hoofd en nabij de SS Rotterdam. VeerpontZuid heeft de ambitie om een zelfstandige veerverbinding te maken tussen Charlois en Katendrecht, bedoeld voor forenzen, bewoners, bezoekers en recreanten (verkenners van een verlengde Zuidoeverloop!)

www.stedelinks010.nl